Wat is Act4Change?

 

Act4Change is een jongerenorganisatie die meewerkt aan een duurzame samenleving door jonge voortrekkers voor duurzame ontwikkeling te ondersteunen in hun engagement. We doen dit door netwerk -, leer- en groeikansen aan te bieden aan jongeren, innovatieve initiatieven van jongeren te ondersteunen en samenwerking tussen organisaties te stimuleren.

 

Geschiedenis

Act4Change werd in 2011 opgericht door een aantal sociaal geëngageerde vrienden. Ze gooiden hun kennis en connecties samen en organiseerden in augustus 2011 de eerste Masterclass voor Duurzame Ontwikkeling. Sindsdien is de populariteit van de Masterclass almaar toegenomen en afgelopen juni werd de 7e editie georganiseerd in het jeugdcentrum Verloren Bos te Lokeren. Wil je er de volgende keer ook bijzin? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte!

In 2012 lanceerde Act4Change de maandelijkse 'Coffee with the Future'. Dit zijn debatavonden met een groep geïnteresseerde jongeren met een expert over diens werk. Wil jij er de volgende keer ook bijzijn? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van toekomstige locaties en thema's!

In de zomer van 2013 werd het eerste 'Knooppunt voor Toekomstige Generaties' georganiseerd, waar verschillende organisaties en jongerenbewegingen een weekend samen kwamen om extra inspiratie op te doen van elkaar en verschillende experts.

Intussen is Act4Change een behoorlijk uit de kluiten gewassen vrijwilligersorganisatie. Wat brengt de toekomst? Medeoprichter Pieter-Jan Van de Velde:

‘We hebben vele ideeën om onze werking uit te breiden. We groeien snel en zitten momenteel op een scharniermoment. Om onze initiatieven te blijven ondersteunen, moeten we voldoende vrijwilligers hebben.

In 2014 heeft Act4Change haar eerste medewerker mogen verwelkomen, die zich in zal zetten om het vrijwilligersbeleid van de organisatie te versterken en op die manier de organisatie een volgende stap te laten zetten in haar bijdrage aan het verduurzamen van onze samenleving.

 

Zin om ook mee te helpen? Bijvoorbeeld met de organisatie van een Masterclass, Coffee with the Future, het Knooppunt voor Toekomstige Generaties, de SenseDrinks of heb je ideeën voor nieuwe activiteiten? Stuur dan snel een mailtje naar Tjorven!

 

BijlageGrootte
Organigram van Act4Change94.99 KB