Wie is Act4Change?

Act4Change draait bijna volledig op (jonge) helden, die hun tijd kosteloos inzetten om een duurzame omgeving te creëren. Vandaag zijn een twintigtal vrijwilligers actief binnen Act4Change. Onze groep bestaat uit een mix van denkers en doeners, vrouwen en mannen en twintigers en jonge dertigers. Spreek ons zeker aan als je ons op een activiteit, lezing of gewoon ergens op café tegenkomt. We vertellen je graag wat ons drijft. We kunnen eigenlijk niet wachten om je dat al te vertellen.

Jonathan
Toegegeven, ik had in het begin een beetje schrik op mijn eerste raad van bestuur. Had ik iets bij te brengen in deze groep die gonsde van de kennis en goesting? Het zal wel zijn werd mij gezegd en na drie jaar trek ik diezelfde raad van bestuur. Of beter gezegd, wil ik er voor zorgen dat de raad van bestuur zichzelf trekt. Ik ben gebeten door de vraag hoe we het beste uit een groep enthousiastelingen kunnen halen. Misschien is dat wel Act4Change voor mij: gestroomlijnd enthousiasme voor een duurzamere maatschappij.

Ann
Iets meer dan vijf jaar had ik het gevoel dat ik het wel wat gezien had in het Belgische "duurzaamheidsaanbod". Ik wou dieper gaan, nieuwe mensen ontmoeten, geïnspireerd raken. Gelukkig bleek er een groep jongeren te bestaan die hetzelfde zocht en die de mouwen wou opstropen om een nieuw aanbod uit te denken. Act4Change werd verbazingwekkend snel een stevig netwerk met tal van activiteiten. Ik blijf me er dagelijks over verbazen hoeveel daadkrachtige en innovatieve jongeren er hier rondlopen. Hen met Act4Change ondersteunen en samenbrengen, daar wil ik mij graag voor engageren!

Karen
Een vacature op 11.be triggerde mijn aandacht: ik wou graag meewerken aan de tweede Masterclass voor Duurzame Ontwikkeling van Act4Change. Vandaag, 5 jaar en vele Masterclasses later, heb ik de stap gewaagd in de Raad van Bestuur. Ik zie Act4Change als een springplank in een zonnig, niet te druk zwembad voor ons, jongeren met een onstilbare passie voor duurzaamheid. Act4Change laat ons samen balanceren om er uiteindelijk voor te gaan.

Maar ook Wijnand, Wieke, Vincent, Katleen en Tjorven vertellen je binnenkort waarom zij Act4Changer zijn.

Je kan ons rechtstreeks contacteren via <naam>@act4change.be, bijvoorbeeld jonathan @act4change.be

Wil jij ook meewerken aan Act4Change of proeven van onze werking? Contacteer Tjorven of Karen met al je vragen of kom naar een eerstvolgende Work4Change of activiteit. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze komende activiteiten.