top of page

circular school

up Next: masterclass circulair ondernemen
circular school.png
Masterclass Circulair Ondernemen

Kom op 27 - 29 september naar onze Masterclass Circulair Ondernemen voor een weekend vol workshops en inspirerende netwerkmomenten. Je maakt er onder andere kennis met onze vier ondernemers die we dit jaar de kans geven om een project rond circulaire economie op poten te zetten:

TIJS >> Blaast oude meubels nieuw leven in
SAM >> Red voedseloverschotten in zijn sociaal restaurant
ANDREA >> Maakt duurzame en multifunctionele kledij

Deze ondernemers zijn op zoek naar helpende handen! Tijdens de Masterclass krijg je de kans om samen met hen en circulaire experts te brainstormen over hun projecten. Zo doe je zelf first-hand kennis opdoen over circulair ondernemerschap.

 

OF je kiest ervoor het team van Circular School te helpen. Wij willen dit weekend gebruiken om te onderzoeken hoe we van de Circular School een permanent traject kunnen maken.

De masterclass start vrijdag om 18u en eindigt zondag om 14u. We moedigen iedereen aan om op locatie te overnachten ter bevordering van sfeer en gezelligheid.

Kostprijs? 60 euro voor de masterclass, twee overnachtingen en heerlijk vegan eten inbegrepen! Voor studenten en werkzoekenden bedraagt de kostprijs slechts 40 euro. Inschrijven via bit.ly/2MY3zai

 

Via Circular School willen we jonge mensen met circulaire ondernemingsplannen een stevige boost geven.

Hoe? We installeren een actieve leeromgeving waarin de ondernemers hun ideeën kunnen aftoetsen. Dit doen we door training (een masterclass) en coaching in samenwerking met experts. Tevens geven we toegang tot onze community van jonge change makers Generation T(transition) en de netwerk- en groei kansen die we bieden aan de community.

Uniek in ons verhaal is dat we co-inspiratie momenten inbouwen waar we de ondernemers samenbrengen met een groep van pre-ondernemers die het traject volgen.

 

Voor Wie? Circular School is voor enthousiaste jonge mensen tussen de 18 en 35 jaar die geboeid zijn door circulaire economie.

Enerzijds is er plaats voor ondernemers, de makers van morgen die hun duurzaam project idee willen uittesten.

Tevens mikken we op jongelingen die wensen mee te stappen in het traject om inspiratie op te doen voor eigen ideeën. Het zijn onze "circular newbies".

 

Waarom? Circulair ondernemerschap is -terecht- hot. De ondersteunende en omkaderende projecten zijn stilaan niet meer op een hand te tellen. Toch ziet Act4Change een nood aan een zogenaamd pre-incubator traject dat eerder de focus legt op het proces van ideevorming. Act4Change heeft de afgelopen jaren flink wat ervaring opgebouwd met de bootcamp Circulaire economie en wil die ervaring inzetten om jongeren toe te leiden naar circulair ondernemerschap.

Deadline? Onze makers hebben we geselecteerd maar je kan wel nog deelnemen als "circular newbie". Kom naar de Masterclass op 27-29 september. 

Onze partners in crime:

Generation T - jouw organisatie?

bottom of page