banner skills lab_Tekengebied 1.jpg
gezocht: geËngageerde jongeren!

We zijn op zoek naar enthousiaste jongeren met het hart op de juiste plaats die gedurende 4 maanden samen met ons willen leren hoe je zelf actie kunt ondernemen om de transitie naar een duurzamere toekomst waar te maken. 

 

WAAROM?

Wij zijn de eerste generatie die de gevolgen van onze huidige, niet-duurzame manier van leven echt merken, en meteen ook de generatie die in de beste positie zit om hier iets aan te doen.

Maar hoe begin je nu met positieve actie in een wereld die hier vaak nog niet klaar voor lijkt? Hoe ga je om met de overvloed aan informatie, conflicterende doelen, sociale weerstand, . . . En hoe weet je of wat je doet ook echt impact heeft? We hebben nieuwe competenties nodig die ons helpen die drempels te overwinnen. 

WAT GAAN WE DOEN?

In een groep met gelijkgestemden en met een flinke dosis plezier, trainen we gedurende 4 maanden de 8 sleutelcompetenties die je nodig hebt om een doener te zijn in een duurzame samenleving. En dit natuurlijk op de A4C manier: in een veilige experimenteerruimte, door zelf dingen te ondernemen en met genoeg plaats om van je fouten en van elkaar te leren!

In 2019 hebben we de Act4Change leercirkel ontwikkeld. Dat is een wiel, bestaande uit 8 sleutelcompetenties die we willen versterken bij jongeren om van hen doeners te maken in een duurzame samenleving.

De sleutelcompetenties zijn gebaseerd op de "duurzaamheidscompetenties"*, een set competenties die belangrijk zijn om te handelen in -vaak complexe - duurzaamheidskwesties.

 

* Wiek, A., Withycombe, L. & Redman, C.L. (2011)

DE SKILLS
HET PROGRAMMA

Tijdens het skills lab versterk je op een actieve manier je competenties door zelf impactvolle acties en kleine verhalen van verandering te realiseren:  het opzetten van een buurtmoestuin, een spaaractie om waterverbruik te reduceren, een gespreksavond tussen gemeenschappen in de buurt, een kookworkshop met food waste, ...

In het startweekend nemen we je mee op ontdekkingsreis waar je jezelf en de wereld op een nieuwe manier leert kennen. Je bouwt een duidelijk beeld op van hoe een duurzame toekomst er zou kunnen uitzien en wat jouw rol in dit verhaal kan zijn. Dit is ons startpunt. 

 

Dan begint het echte werk: de volgende 3 maanden werk je binnen 1 van de 3 SGD thema's een lokaal project in je eigen buurt uit, samen met partners en buurtbewoners. Tijdens de work4change avonden, projectdagen en feedbackmomenten met je coach leer je al doende what it takes om actie te ondernemen en op welke manier je dit in de toekomst zelf kunt blijven doen.

 

In het slotweekend komen we een laatste keer samen om te reflecteren op de opgedane kennis, om de successen te vieren en om vooruit te kijken naar de volgende stappen. Bij A4C geloven we enorm in de kracht van elkaar versterken en kennis doorgeven, dus een communicatieworkshop (waar je je verhaal leert vertellen op een inspirerende manier) en een publiek slotevent kunnen niet ontbreken!  

onze COMMUNITY

Act4Change is en blijft in de eerste plaats een ontmoetingsplek voor gelijkgestemde jongeren. We zijn een organisatie gedragen door jonge, gedreven vrijwilligers die binnen A4C opgeleid worden en daarna de kans krijgen hun kennis door te geven aan andere jongeren. Die manier van elkaar collectief te versterken willen we ook inzetten in het skills lab.

Als skills lab deelnemer maak je automatisch deel uit van onze community, ook na het einde van het traject. Je kan er terecht voor inspiratie en ondersteuning, het leggen van professionele connecties of om gewoon eens gezellig af te spreken met jongeren die dezelfde passies hebben als jezelf.

Bovendien krijg je als alumnu/alumna de kans om je verder te ontwikkelen tot facilitator via onze train-the-trainer workshops. Wie weet sta jij wel mee in het team van een van de volgende skills labs! 

 

Prijzen en concrete activiteiten to be anounced soon, de data kunnen we wel al doorgeven: 

Corona editie                       10 april - 13 juni 2021

Live editie Gent                    September 2021

Door corona - hoe kan het ook anders - zal de eerste editie grotendeels online (maar af en toe toch ook verrassend offline!) plaatsvinden. In September hopen we Project RAVE in zijn volle glorie te kunnen lanceren: in Gent, met hands-on projecten, en samen met lokale bewoners en partners. 

INTERESSE?
WIL JE ONS STEUNEN?

We zoeken nog ondernemers, coaches, partners en andere supporters die met ons mee de inhoud willen vormgeven. Voel je je aangesproken? Contacteer snel info@act4change.be.

Zelf geen tijd op mee te helpen maar ben je wel fan van ons initiatief?  Voor onze activiteiten zijn wij in ruime mate aangewezen op project subsidiëring en sponsorhelden. Elke bijdrage is welkom! 

 

​Rekeningnummer: BE54 8903 6424 1697 met vermelding "ik steun". Vermeld ook je email adres, we brengen je graag op de hoogte hoe we jouw bijdrage inzetten!

© 2020 by Act4Change, privacyverklaring