Wij zijn Act4Change

Wat begonnen is als een groep vrienden met eenzelfde missie, is in 10 jaar uitgegroeid tot een bruisende organisatie voor en door jongeren.

Act4Change draait bijna volledig op de kosteloze inzet van jonge helden, die hun medejongeren willen versterken voor een meer duurzame toekomst. Vandaag zijn een dertigtal vrijwilligers actief binnen Act4Change:een mix van denkers en doeners, groentjes en (licht) grijsjes ;) 

 

Spreek ons zeker aan als je ons op een activiteit, lezing of gewoon ergens op café tegenkomt. We vertellen je graag wat ons drijft. 

 

Wil jij met ons samenwerken of proeven van onze werking? Lees hier hoe je ons kan steunen.

Werknemers

De groep wordt ondersteund enkele twee superhelden / werknemers. Je kan bij hen terecht voor al je vragen en ideeën. 

ask-question-2-fb180173e13f21ad6ae73ba29b08cd02.jpg

Jij?

IMG-20201205-WA0004.jpg

Marijke

Algemene coördinatie | Projecten

Marijke Doms

marijke@act4change.be

+32 476 35 81 87

 

Educatie | communicatie | community

We zoeken drie (!) nieuwe collega's. Check de vacature hier.

 

Vrijwilligers

Je kan al onze vrijwilligers ook rechtstreeks bereiken via naam@actchange.be, bijvoorbeeld jonathan@act4change.be

Jonathan - voorzitter
Jonathan - voorzitter

Toegegeven, ik had in het begin een beetje schrik op mijn eerste raad van bestuur. Had ik iets bij te brengen in deze groep die gonsde van de kennis en goesting? Het zal wel zijn werd mij gezegd. Na drie jaar trek ik de kerngroep. Ik ben gebeten door de vraag hoe we het beste uit een groep enthousiastelingen kunnen halen. Misschien is dat wel Act4Change voor mij: gestroomlijnd enthousiasme voor een duurzame maatschappij.

press to zoom
Joke
Joke

Een vacature op 11.be triggerde mijn aandacht: ik wou graag meewerken aan de tweede Masterclass voor Duurzame Ontwikkeling van Act4Change. Vandaag, 5 jaar en vele Masterclasses later, heb ik de stap gewaagd in de Raad van Bestuur. Ik zie Act4Change als een springplank in een zonnig, niet te druk zwembad voor ons, jongeren met een onstilbare passie voor duurzaamheid. Act4Change laat ons samen balanceren om er uiteindelijk voor te gaan.

press to zoom
Ignace - kernlid
Ignace - kernlid

Plots stond ik veganistisch te koken op een Knooppunt voor Toekomstige Generaties van Act4Change. De goesting om vrijwilliger te worden begon samen met de vers gemaakte knolseldersoep te borrelen. De inspirerende en professioneel georganiseerde masterclass over CSR trok me over de schreef. Ondertussen ben ik klaar om te organiseren, te experimenteren, bij te leren en te inspireren. Klaar voor actie!

press to zoom
Ann
Ann

Iets meer dan vijf jaar had ik het gevoel dat ik het wel wat gezien had in het Belgische "duurzaamheidsaanbod". Act4Change werd verbazingwekkend snel een stevig netwerk met tal van activiteiten. Ik blijf me er dagelijks over verbazen hoeveel daadkrachtige en innovatieve jongeren er hier rondlopen. Hen met Act4Change ondersteunen en samenbrengen, daar wil ik mij graag voor engageren!

press to zoom
Yolan
Yolan

De leuze van Act4Change is "van mokkers naar makers". Hoe vaker ik dat credo lees, hoe meer ik overtuigd ben dat Act4Change met de juiste zaken bezig is. Zelf ben ik hier professioneel en in mijn persoonlijk engagement voortdurend mee bezig: hoe kunnen we mensen ondersteunen, kansen aanbieden om te leren, te verkennen, te verbinden, zodat zoveel mogelijk mensen starten met "maken". We hebben nood aan een leger duurzame veranderaars met goesting. Ik ben trots dat ik meehelp met de creatie ervan!

press to zoom
Jan-Hendrik
Jan-Hendrik

Ik hoorde voor het eerst van Act4Change tijdens mijn deelname aan de Bootcamp 'Circulaire Economie’.
 Een week intens samenwerken met geëngageerde jongeren heeft me een pak energie gegeven. Ik sloot me aan bij Act4Change, bij de werkgroep 'Generation T’. Een van de troeven van Act4Change is dat je als vrijwilliger jouw persoonlijke groei ambities kan linken aan die van de organisatie. Zo ben ik momenteel aan het experimenteren met mijn passie voor communicatie binnen Act4Change.

press to zoom
Inge
Inge

Hallo! Mijn naam is Inge en ik ben sinds juni 2018 vrijwilliger bij Act4Change. Ik hou mij graag bezig met de logistieke en financiële kant van onze bruisende organisatie. Met mijn enthousiasme en energie hou ik alvast de sfeer erin op onze bijeenkomsten. Altijd welkom om die change-vibes mee te beleven!

press to zoom
Daan
Daan

Mijn eerste indruk van Act4change dateert van tijdens mijn studietijd. Toen al had ik het gevoel dat dit een vereniging is om de gaten te houden. Een tijd, heel wat engagement en veel plezier later ben ik super tevreden dat ik in het mokkers-naar-makers verhaal ben gestapt. Wat ik altijd zo interessant heb gevonden aan Act4change is dat je de kans krijgt om jezelf te ontplooien en (nieuwe) vaardigheden te ontwikkelen waardoor niet enkel de organisatie vooruit gaat maar je zelf ook groeit.

press to zoom
Elisa
Elisa

In maart 2018 nam ik deel aan de Masterclass Sustainable Development waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Act4Change. Een knagend gevoel van dat ik wou bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving én een nood aan verandering maakte dat ik vrijwilliger werd bij een organisatie die ik eigenlijk niet zo goed kende maar wel leek te bruisen van energie. Een jaar later heb ik niet alleen de mogelijkheid gehad om te groeien, ik heb ook een fantastische groep mensen te leren kennen!

press to zoom
Aaron
Aaron

Ik zie Act4Change als een stevig duurzaamheidslaboratorium waar vrijwilligers en doelpubliek elkaar overlappen. Net dat is voor mij de kracht van Act4Change: als vrijwilliger reik je niet enkel de hand naar mokkers en makers maar ga je zelf ook door een groeiproces. Act4Change is voor mij dé broeiplek waar ik mijn talenten kan ontdekken, ontwikkelen en mezelf omringd zie met fijne, interessante mensen die mij daarbij kunnen helpen.

press to zoom
Valerie - kernlid
Valerie - kernlid

Valerie!

press to zoom
Milan
Milan

Vanuit mijn zorg om een duurzame wereld besloot ik me aan te sluiten als vrijwilliger bij Act4Change. Naast alle interessante en boeiende initiatieven waaraan ik kon meewerken bij Act4Change, is de grootste meerwaarde voor mezelf het groepsgevoel dat binnen de organisatie en tijdens al zijn activiteiten overheerst. Het doet deugd om aansluiting en raakvlakken te vinden binnen een groep van gemotiveerde mensen die steeds openstaan voor nieuwe ideeën en nieuwe personen.

press to zoom
ons manifesto
Ambitie
onze ambitie

Act4Change wil een veilige, inspirerende en actiegerichte leeromgeving te creëren waarin jongeren sleutelcompetenties ontwikkelen om bij te dragen aan duurzame verandering.

Overtuiging
onze overtuiging

Wij geloven dat jongeren een hefboom van verandering zijn. Door hen te versterken in essentiële competenties, dragen we bij tot de transitie naar een meer duurzame samenleving - op ecologisch, economisch én sociaal vlak!

Kernwaarden
onze kernwaarden

Samenwerking, plezier en gelijkwaardigheid zijn voor onze organisatie de belangrijkste waarden

Expertise
onze expertise

Wij specialiseren ons in methodieken die een open leeromgeving creëren en peer-to-peer learning mogelijk maken.

De Act4Change leercirkel (of circle of engagement) visualiseert de verschillende fases (leerfase) die jongeren  doormaken om bij te dragen aan duurzame verandering. In  elke fase richtten we ons het versterken van  bepaalde sleutelcompetenties.

Meer weten over ons theoretisch kader? Ons handboek is open source.

De act4change leercirkel
Competentiecirkel_versie1.png
Documenten