© 2019 by Act4Change, privacyverklaring

Wij zijn Act4Change

Act4Change draait bijna volledig op (jonge) helden, die hun tijd kosteloos inzetten om een duurzame omgeving te creëren. Vandaag zijn een twintigtal vrijwilligers actief binnen Act4Change. Onze groep bestaat uit een mix van denkers en doeners, groentjes en kenners, twintigers en jonge dertigers. Spreek ons zeker aan als je ons op een activiteit, lezing of gewoon ergens op café tegenkomt. We vertellen je graag wat ons drijft. We kunnen eigenlijk niet wachten om je dat al te vertellen.

Jonathan
Toegegeven, ik had in het begin een beetje schrik op mijn eerste raad van bestuur. Had ik iets bij te brengen in deze groep die gonsde van de kennis en goesting? Het zal wel zijn werd mij gezegd. Na drie jaar trek ik de kerngroep. Ik ben gebeten door de vraag hoe we het beste uit een groep enthousiastelingen kunnen halen. Misschien is dat wel Act4Change voor mij: gestroomlijnd enthousiasme voor een duurzame maatschappij.
Joke
Een vacature op 11.be triggerde mijn aandacht: ik wou graag meewerken aan de tweede Masterclass voor Duurzame Ontwikkeling van Act4Change. Vandaag, 5 jaar en vele Masterclasses later, heb ik de stap gewaagd in de Raad van Bestuur. Ik zie Act4Change als een springplank in een zonnig, niet te druk zwembad voor ons, jongeren met een onstilbare passie voor duurzaamheid. Act4Change laat ons samen balanceren om er uiteindelijk voor te gaan.
Ignace
Plots stond ik veganistisch te koken op een Knooppunt voor Toekomstige Generaties van Act4Change. De goesting om vrijwilliger te worden begon samen met de vers gemaakte knolseldersoep te borrelen. De inspirerende en professioneel georganiseerde masterclass over CSR trok me over de schreef. Ondertussen ben ik klaar om te organiseren, te experimenteren, bij te leren en te inspireren. Klaar voor actie!
Ann
Iets meer dan vijf jaar had ik het gevoel dat ik het wel wat gezien had in het Belgische "duurzaamheidsaanbod". Act4Change werd verbazingwekkend snel een stevig netwerk met tal van activiteiten. Ik blijf me er dagelijks over verbazen hoeveel daadkrachtige en innovatieve jongeren er hier rondlopen. Hen met Act4Change ondersteunen en samenbrengen, daar wil ik mij graag voor engageren!
Yolan
De leuze van Act4Change is "van mokkers naar makers". Hoe vaker ik dat credo lees, hoe meer ik overtuigd ben dat Act4Change met de juiste zaken bezig is. Zelf ben ik hier professioneel en in mijn persoonlijk engagement voortdurend mee bezig: hoe kunnen we mensen ondersteunen, kansen aanbieden om te leren, te verkennen, te verbinden, zodat zoveel mogelijk mensen starten met "maken". We hebben nood aan een leger duurzame veranderaars met goesting. Ik ben trots dat ik meehelp met de creatie ervan!
Jan-Hendrik
Ik hoorde voor het eerst van Act4Change tijdens mijn deelname aan de Bootcamp 'Circulaire Economie’.
 Een week intens samenwerken met geëngageerde jongeren heeft me een pak energie gegeven. Ik sloot me aan bij Act4Change, bij de werkgroep 'Generation T’.
Een van de troeven van Act4Change is dat je als vrijwilliger jouw persoonlijke groei ambities kan linken aan die van de organisatie.
Zo ben ik momenteel aan het experimenteren met mijn passie voor communicatie binnen Act4Change.
Inge
Hallo! Mijn naam is Inge en ik ben sinds juni 2018 vrijwilliger bij Act4Change. Ik hou mij graag bezig met de logistieke en financiële kant van onze bruisende organisatie. Met mijn enthousiasme en energie hou ik alvast de sfeer erin op onze bijeenkomsten. Altijd welkom om die change-vibes mee te beleven!
Daan
Mijn eerste indruk van Act4change dateert van tijdens mijn studietijd. Toen al had ik het gevoel dat dit een vereniging is om de gaten te houden. Een tijd, heel wat engagement en veel plezier later ben ik super tevreden dat ik in het mokkers-naar-makers verhaal ben gestapt. Wat ik altijd zo interessant heb gevonden aan Act4change is dat je de kans krijgt om jezelf te ontplooien en (nieuwe) vaardigheden te ontwikkelen waardoor niet enkel de organisatie vooruit gaat maar je zelf ook groeit.
Elisa
In maart 2018 nam ik deel aan de Masterclass Sustainable Development waar ik voor het eerst in aanraking kwam met Act4Change. Een knagend gevoel van dat ik wou bijdragen aan de transitie naar een duurzame samenleving én een nood aan verandering maakte dat ik vrijwilliger werd bij een organisatie die ik eigenlijk niet zo goed kende maar wel leek te bruisen van energie. Een jaar later heb ik niet alleen de mogelijkheid gehad om te groeien, ik heb ook een fantastische groep mensen te leren kennen!
Aaron
Ik zie Act4Change als een stevig duurzaamheidslaboratorium waar vrijwilligers en doelpubliek elkaar overlappen. Net dat is voor mij de kracht van Act4Change: als vrijwilliger reik je niet enkel de hand naar mokkers en makers maar ga je zelf ook door een groeiproces. Act4Change is voor mij dé broeiplek waar ik mijn talenten kan ontdekken, ontwikkelen en mezelf omringd zie met fijne, interessante mensen die mij daarbij kunnen helpen.
Valerie
Valerie!
Milan
Vanuit mijn zorg om een duurzame wereld besloot ik me aan te sluiten als vrijwilliger bij Act4Change. Naast alle interessante en boeiende initiatieven waaraan ik kon meewerken bij Act4Change, is de grootste meerwaarde voor mezelf het groepsgevoel dat binnen de organisatie en tijdens al zijn activiteiten overheerst. Het doet deugd om aansluiting en raakvlakken te vinden binnen een groep van gemotiveerde mensen die steeds openstaan voor nieuwe ideeën en nieuwe personen.
Show More

Je kan ons rechtstreeks contacteren via <naam>@act4change.be, bijvoorbeeld jonathan@act4change.be

 

Wil jij ook meewerken aan Act4Change of proeven van onze werking? Contacteer Joke of Ignace met al je vragen of kom naar een eerstvolgende Work4Change of activiteit. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van onze komende activiteiten.

 
 

Onze visie

We streven naar een ecologisch, sociaal en economisch duurzame maatschappij. We geloven in de kracht van  inspirerende jongeren  als actor voor verandering. Om tot betekenisvolle verandering te komen zijn innovatie, ondernemerschap en leiderschap cruciaal.

 

Onze missie

Act4Change is een broeihaard voor duurzame projecten gedreven door en voor jonge voortrekkers. Act4Change wil van voor lopen in de verandering door samen met deze jonge voortrekkers de kritieke massa te vormen die de verandering inzet. We doen dit onder meer door netwerk-, leer- en groeikansen te bieden aan jongeren, innovatieve initiatieven van jongeren te ondersteunen en samenwerking tussen organisaties te stimuleren.

 

Onze waarden

duurzaamheid

Wij engageren ons voor een duurzame omgeving met respect voor ieders recht. Wij staan voor een rechtvaardige wereld waarin de toekomstige generaties ons uitgangspunt zijn. Vrijwilligers vormen het hart van onze duurzame waarde.

leiderschap

We geloven dat in elke jongere een voortrekker schuilt. We creëren een groeimentaliteit bij jonge voortrekkers door hun competenties en creativiteit verder te ontwikkelen in een positieve leeromgeving. We willen jongeren stimuleren hun leertraject in eigen handen te nemen en hen de kans bieden te groeien in hun voortrekkersrol.

open netwerk

We staan open voor alle jongeren die willen meedenken en/of meewerken binnen Act4Change, onafhankelijk van hun achtergrond. We zijn ervan overtuigd dat diversiteit inspirerend werkt. Daarom streven we bij al onze initiatieven naar een divers publiek.

veilige broedplek

Binnen Act4Change creëren we een veilig klimaat waar we experimenteren en er plaats is voor ieders stem. Door nieuwe vormen te ontwikkelen, uit te testen, te proberen, te falen, opnieuw te proberen en dan simpelweg beter te falen. Met iedere stap iets dichter te komen tot een mogelijke oplossing. We vieren onze successen en ook ons falen.

samenwerking

Act4Change werkt constructief samen met andere organisaties. Samenwerking zorgt voor kruisbestuiving, een bredere gedragenheid, economisch gebruik van kennis, financiële middelen, communicatiekanalen en tijd. Ook binnen Act4Change speelt co-creatie en samenwerking tussen vrijwilligers en werkgroepen een sleutelrol.

 

Jaarverslag

Documenten

 

Onze werking

Act4Change is een zelfsturende organisatie. Act4Changers leggen verantwoording af aan elkaar en stellen het kernteam periodiek op de hoogte van hun resultaten. Deze resultaten werden door de kerngroep overeengekomen met de werk- en projectgroepen, zodat het team de verantwoordelijkheid kan en wil nemen dus aangesproken kan worden op die resultaten. De resultaten zijn een vertaling van de strategische en operationele doelen op het niveau van de werk- en projectgroepen. De kern bewaakt het financiële overzicht en beslist welke budgetten beschikbaar zijn voor het halen van resultaten.

 

Kernteam: Jonathan (voorzitter), Ann (penningmeester), Ignace (vrijwilligerscoördinator), Daan (Business developer), Gwenny (Finaniën), Elisa (diversiteitscoördinator),  Dieter (operationeel coördinator), Milan (netwerkcoördinator)

Werkgroep Financiën: Gwenny, Joke, Joke B. 

Community unit Generation T: Valerie, Jan-Hendrik, Ignace, Dieter, Milan

 

Privacy

Act4Change draagt privacy hoog in het vaandel. Hieronder kan je onze privacyverklaring terugvinden. Voor meer info kan je terecht bij onze privacyverantwoordelijke via privacy@act4change.be.

 

Partners

Act4Change wordt gesubsidieerd door Vlaanderen, departement Omgeving.

  • Black Facebook Icon
  • Black Twitter Icon