top of page

De Makers - De waarde van onze kledij


"Een dromerig idee heeft opeens de vorm van een realistisch en concreet plan aangenomen."

Hi! Ik ben Andrea, het creatieve brein achter project__dubbel. Sinds een jaar ben ik bezig met het opzetten en uitwerken van deze circulaire onderneming. Project__dubbel is een onderzoek naar de mogelijke alternatieve voor de huidige kleding productie en -consumptie. Hergebruik van materiaal en herwaardering voor dat wat we al hebben staan hierbij centraal.

Nadat ik met project__dubbel geselecteerd werd voor het traject van de circular school van Act4Change werd ik al snel warm ontvangen tijdens het start event in juni. In Brussel kwamen de vier geselecteerde ondernemers, geïnteresseerde newbies en het team van de Circular School samen. Dit was het moment waarop ik het verhaal van project__dubbel publiekelijk mocht delen. Omdat mijn onderneming op dat moment nog in een beginfase was, werd er deze avond ook veel ruimte gecreëerd voor de challenges die ik met deze onderneming ondervond op dat moment. Door deze avond werd er direct een vertrouwelijke band gecreëerd, waardoor het erg fijn was om openlijk verhalen en ideeën met elkaar te delen.

Na het start event gingen de verschillende ondernemers ieder naar huis met een hoofd vol ideeën en plannen. Om overzicht en structuur te creëren kon ik vanaf dat moment bij mijn persoonlijke coach terecht, waarmee ik regelmatig samenkwam. Samen zijn we gaan onderzoeken wat de noden en challenges van mijn onderneming waren, waardoor al snel een op maat gemaakt plan ontstond. Het is erg waardevol om een persoonlijke coach te hebben, omdat je zo nooit alleen voor keuzes komt te staan.

De afgelopen maanden zijn in stroomversnelling voorbij gegaan. Van leerzame gesprekken met experts tot toonmomenten en zeer diverse feedback. Terugkijkend op het eerste moment in juni kan ik met trots zeggen dat ik met project__dubbel heel veel ontwikkeling heb doorgemaakt. Een dromerig idee heeft opeens de vorm van een realistisch en concreet plan aangenomen.

Maar ondernemen blijft leren met vallen en opstaan. Ondanks dat ik al zoveel meer weten sta ik nog steeds voor een aantal challenges. Gelukkig komt de Masterclass Circulair Ondernemen eraan. Tijdens dit weekend zullen, net als bij het start event, alle makers, denkers, dromers en organisatoren weer bij elkaar komen om samen tot nieuwe inzichten te komen. Ik kijk er enorm naar uit, hopelijk tot dan!


106 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page