top of page
  • Marijke

Ulex-inspiratie tijdens de lockdown (I)

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021


Sociale permacultuur helpt!

 

In nog niet zo lang vervlogen tijden zat ik in de Pyreneeën voor de Ulex training 'Social permaculture'. Van sociale permacultuur hebben we veel dingen opgestoken die ons door crisismomenten helpen loodsen, en ééntje dat ik graag met jullie wil delen is het belang van de 'zone 00', ofwel de zone van de emoties en je spirituele zelf. Dat is in sociale permacultuur de basis van waaruit al je acties en activisme in de wereld vertrekken. Om goed voor de mensen en de aarde te zorgen, moet je namelijk eerst goed voor jezelf zorgen. Self care comes first, en daarna kan je die liefde voor jezelf doorgeven aan anderen.

Hoe ziet dat er concreet uit in tijden van Corona? Goed rusten en slapen, op tijd activiteiten inlassen die je energie geven, lichaamsbeweging en WATER DRINKEN. Verder, wat ik zelf heel belangrijk vindt: probeer in de mate van het mogelijke contacten te onderhouden met de mensen die je graag ziet: per telefoon, per brief, per facetime/whatsapp/zoom/houseparty...

Ten slotte: bedenk dat de obstakels die je vandaag ervaart, vaak meer te maken hebben met een tekort aan verbeeldingskracht dan met een tekort in de realiteit zelf. Crisissen bieden kansen op verandering, en omdenken helpt!

Deelname aan de Ulex training werd mogelijk gemaakt door Erasmus+ financiering.


39 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page