top of page

Act4Change is SDG Voice 2021!

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

Heuglijk nieuws! De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling verkoos Act4Change tot ‘SDG Voice 2021’. Samen met 7 andere organisaties, zoals Play4Peace, Netwerk voor Duurzame Mobiliteit en Technopolis, zal Act4Change een jaar lang jongeren mobiliseren rond de Duurzame Ontwikkelingsdoelen, ofwel de ‘Sustainable Development Goals’ aka SDG’s.


Wat betekent dat nu concreet? De SDG’s vormen het framework aan de hand waarvan de VN-lidstaten werken aan een meer duurzame wereld. De 17 doelstellingen, gaande van zuiver water en sanitair tot het uitbannen van extreme honger, kwaliteitsvol onderwijs en eerlijk werk voor iedereen, wil de VN realiseren tegen 2030 om zo te eindigen met duurzaamheid ‘in 3D’: op sociaal, economisch en ecologisch vlak.


De SDG’s vertellen een verhaal over een duurzame toekomst. Jongeren spelen daarin een cruciale rol: het gaat om ónze toekomst en hoe we die leefbaar kunnen maken. Act4Change engageert zich in 2021 als ambassadeur van de SDG’s. Kennis is belangrijk, maar we gaan jongeren niet alleen informeren en sensibiliseren. Aan de hand van ons gloednieuwe leertraject (waarover snel meer!) gaan we jongeren ook actief versterken en engageren om duurzaam te doen.


Samen duurzame impact maken, als dat geen strak plan is voor 2021!


Meer weten over de SDG’s, in België en wereldwijd? https://www.sdgs.be/nl is waar je moet zijn.29 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page