top of page

Act4Change zoekt versterking!


3 vacatures: educatief medewerker, community manager en communicatie manager


Over Act4Change

Act4Change brengt al meer dan 10 jaar ondernemers, facilitatoren en toekomstige veranderaars… samen om die werken aan een samenleving en economie die rekening houden met de grenzen van onze planeet. Act4Change biedt diverse leertrajecten aan waarin onze deelnemers hun competenties versterken en talenten ontwikkelen. We zijn een innovatieve organisatie gedragen door een nauwe samenwerking tussen werknemers, bestuur en vrijwilligers. Wij zijn momenteel op zoek naar 3 ondernemende werknemers die onze toekomstplannen mee vormgeven en realiseren. Ons aanbod combineert niet-formele educatieve en transformatieve leermethoden om mensen in hun leerproces te versterken. We richten ons zowel op ondernemers (intra- en entrepreneurship) en facilitatoren/coaches als op mensen die hun weg nog aan het zoeken zijn.


We zoeken 3 complementaire profielen:

Educatief medewerker (0,8 VTE): Je bouwt verder op de rijke traditie van Act4Change. Je ontwikkelt onze non-formele leertrajecten en activiteiten verder. Je bent ook verantwoordelijk voor de implementatie ervan, waarbij je samenwerkt met freelancers en vrijwilligers.

Community manager (0,4 VTE): Je bouwt de communitywerking van Act4Change verder uit. Je ondersteunt en versterkt de community van lerenden, vrijwilligers en freelancers. Daarnaast bouw je ons netwerk netwerk met andere organisaties verder uit.

Communicatie manager (0,4 VTE): Deze medewerker zorgt voor een sterke communicatieve ondersteuning van de werking. Je ontwikkelt een effectieve communicatiestrategie en implementeert deze. Je zet zowel in op interne als externe communicatie.


We zetten in op een dynamische, leerrijke en gezonde werkomgeving om onze medewerkers toe te laten sterke resultaten te behalen. Het team werkt maximaal zelfsturend en wordt hierin ondersteund door het bestuur van de organisatie.


Naast je inhoudelijke rollen, verwachten we van iedere medewerker ook een bijdrage aan overhead-taken binnen een klein professioneel team.


Bij de selecties zal rekening met de complementariteit van de geselecteerde kandidaten. De mogelijkheid bestaat dat voor de rollen van community- en communicatie-manager aan dezelfde kandidaat aangeboden worden.


Je bent ...

 • ondernemend: je neemt initiatief om de werking van Act4Change uit te bouwen en houdt daarbij rekening met financiële en praktische consequenties;

 • strategisch en doelgericht: je draagt bij tot de verdere uitbouw en professionalisering van Act4Change, en maximaliseert daarbij de kansen op erkenning als milieuorganisatie. Je bewaakt dat we de juiste zaken doen en behoudt in elke fase het overzicht;

 • competent binnen je rol: je hebt aangetoonde competenties binnen de rol die je wil opnemen (leertrajecten, communitymanagement, communicatie)

 • ondersteunend: je versterkt collega’s, vrijwilligers, freelancers en lerenden. Je neemt ook verantwoordelijkheid voor ondersteunende taken binnen de organisatie in functie van je eigen interesses en competenties en de noden van de organisatie;

 • creatief: je kan op een vindingrijke manier omspringen met nieuwe of moeilijke situaties.

 • verbindend: je betrekt anderen actief bij het nemen van beslissingen. Je stimuleert betrokkenheid en luistert naar de inbreng van anderen. Netwerksituaties zijn jouw natuurlijke habitat.

 • gemotiveerd om altijd bij te leren en jezelf te blijven ontwikkelen. je neemt deel aan trainingen en momenten van kennisdeling.


Je hebt ook…

 • bij voorkeur minstens 2 jaar professionele of anders relevante ervaring

 • flexibiliteit wat werkuren betreft: je staat open voor occasioneel avond- en weekendwerk

 • goesting en de mogelijkheid om zo snel mogelijk te starten


Wat kan je verwachten van Act4Change?

 • Een uitdagende job waarin je de organisatie mee kan uitbouwen als pionier in het streven naar een duurzame samenleving.

 • Een veilige omgeving met zorg voor een aangename werk-privé balans.

 • Leer- en groeikansen: je krijgt de mogelijkheid om workshops of cursussen te volgen.

 • Een gedreven ploeg waarmee je samen aan de slag gaat.

 • Een introductie in een netwerk van veranderaars die gedreven worden door sociale impact.

 • Een contract volgens de barema van het PC329.01 van het sociaal-cultureel werk voor onbepaalde duur met start zo snel mogelijk.
Interesse? Stuur je CV en motivatiebrief zo snel mogelijk naar jobs@act4change.be met als onderwerp: Sollicitatie Act4Change + positie waarvoor je solliciteert. Indien je interesse hebt in meerdere rollen, gelieve dit expliciet aan te geven. Geef ook expliciet aan bij welke ondersteunende taken jij je goed voelt.

Van zodra er voldoende interessante profielen gekandideerd hebben, kan de vacature afgesloten worden. Wacht dus niet te lang als je interesse hebt.

De procedure bestaat uit een selectie op basis van motivatiebrief en CV, aangevuld met een of twee gesprekken en een schriftelijke proef.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, geaardheid, diploma, handicap of chronische ziekte. We denken graag mee welke redelijke aanpassingen we kunnen maken. Jouw kandidatuur wordt vertrouwelijk behandeld.

Vragen in verband met deze vacature? Twijfel niet om ons te contacteren via jobs@act4change.be. Onze vrijwilligers beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.


466 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page