top of page

Het nieuwe jaar in met regeneratieve landbouw


2022 heeft een frisse start genomen. De winter is het ideale moment om je even terug te trekken, te bezinnen, nieuwe prioriteiten te stellen en je te verdiepen in een thema dat je nauw aan het hart ligt. Misschien is dat wel de regeneratieve landbouw?


Op 18 november 2021 kwam Bram Bombeek langs in onze Coffee with the Future-sofa. Bram is een voormalige woordvoerder bij een politieke partij, maar momenteel is hij landbouwjournalist en zaakvoerder bij 'regeneratieve boerderij' Wildebeek. Daar werkt hij aan een nieuwe manier om veedieren te integreren in ons landbouwsysteem. Kippen en koeien die genoeg beweegruimte krijgen en zo een wapen worden in de strijd tegen de klimaatopwarming, een veerkrachtig bodemleven als basis voor een veerkrachtig landbouwleven, vlees dat aan een eerlijke prijs wordt verkocht,... Kortom, Brombeek wil niet meer, maar beter voedsel produceren. Bombeek baseerde zijn regeneratieve landbouwfilosofie op het werk van grondleggers Joel Salatin en Richard Perkins.


Tijdens dit gesprek in Krank vertelt Bram meer over zijn verhaal en het leven op een regeneratieve veeboerderij. Over hoe landbouw, meer zelfs, veehouderij, kan bijdragen aan een duurzamere wereld en waarom hij daarvoor geen biolabel nodig vindt. Over de economische realiteit van de hedendaagse boer en hoe die ingebed zit in een breder sociaal-economisch beleid.


Het gesprek werd integraal opgenomen en gestreamd via Facebook Live. Omdat elk nieuwjaar nood heeft aan een nieuwjaarscadeau, hebben we de video wat geknipt, geplakt en hieronder voor jou ter beschikking gesteld. Veel luister- en denkplezier! 
62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Act4Change zoekt versterking!

3 vacatures: educatief medewerker, community manager en communicatie manager Over Act4Change Act4Change brengt al meer dan 10 jaar ondernemers, facilitatoren en toekomstige veranderaars… samen om die

bottom of page