top of page
 • Joke

Begeleid jij deze bende voor de volgende twee jaar?

Act4Change zoekt een nieuwe voorzitter!

Vacature Voorzitter (m/v/x)Wie zijn we?

Act4Change is een vrijwilligersorganisatie, die jongeren wil versterken voor een duurzamere toekomst. Dat doen we door te investeren in hun duurzaamheidscompetenties. We creëren een veilige omgeving waarin we elkaar inspireren om (onszelf) te ontdekken, kennis en vaardigheden uit te diepen en zo de noodzakelijke ecologische, economische en sociale verandering mee in gang te zetten.


Heel concreet bestaat Act4Change uit enkele tientallen fijne, geëngageerde jongeren tussen 18 en 35 jaar, die regelmatig samenkomen om activiteiten op te zetten die transitie naar een meer duurzame samenleving mee mogelijk maken. Momenteel zetten we ons in voor Project RAVE, waar jongeren gedurende twee maanden acties aanleren om gewoon zelf hun duurzame toekomst te maken.

Act4Change is een non-profit organisatie die draait op de tomeloze inzet van vele duurzame kanjers. Om onze werking te versterken, en dus nog meer jongeren te bereiken, zijn we nog op zoek naar een voorzitter voor ons Bestuur.

Wil je meer weten, kan je altijd verder lezen

 

Voorzitter (m/v/x)

Waarvoor hebben we jou nodig?

Act4Change vzw is een startende milieuvereniging en werkt er volop aan om in 2022 als thematische milieuvereniging erkend te worden.

We zoeken een enthousiaste voorzitter om onze organisatie mee uit te bouwen. De komende jaren willen we als organisatie de sleutelcompetenties van jongeren versterken door Project RAVE en onze andere activiteiten verder uit te bouwen. We willen meer jongeren bereiken in meer steden. We willen hen door onze activiteiten aanzetten om acties te ondernemen voor een duurzame samenleving. We focussen daarbij op klimaatrechtvaardigheid, duurzame gemeenschappen en circulaire projecten. We stimuleren jonge veranderaars om de transitie te versnellen op lokaal niveau. Dat doen we door samen te werken met partners zoals andere milieuverenigingen, educatieve instellingen en ondernemingen. We positioneren ons met onze sterke methodieken. We willen ook de bredere maatschappij aanzetten tot verduurzaming door onze veranderverhalen uit te dragen.


Hoe ziet de functie eruit?

Bij Act4Change willen we onze vrijwilligers versterken. We geven zoveel mogelijk vrijheid om een rol in te vullen zodat deze voor hen juist aanvoelt, en waardoor ze de vaardigheden kunnen ontwikkelen die ze zelf nastreven. In ons hoofd ziet de rol er alvast zo uit:

 • Je hebt een visie over onze organisatie en werkt samen met het Bestuur, vrijwilligers en personeelsleden aan de toekomst van onze organisatie;

 • Je stuurt en coördineert in samenwerking met de andere bestuursleden en de coördinator het beleid van de organisatie op basis van het meerjarenplan dat door de leden is vastgelegd.

 • Je stuurt het Bestuurs- en personeelsbeleid en treedt op als aanspreekpunt bij eventuele conflicten binnen het Bestuur en tussen personeelsleden.

 • Je leidt de bestuurs- en algemene vergaderingen. Met ondersteuning van de coördinator stel je de agenda op.

 • Bij Act4Change streven we een zo vlak mogelijke structuur na en dat weerspiegelt zich in ons huishoudelijk reglement. Je zorgt er mee voor dat de afspraken binnen de organisatie worden nageleefd.

 • Je maakt deel uit van het Dagelijks Bestuur, dat eenmaal per maand samenkomt.

 • Je zet je mee in om van Act4Change een erkende vereniging te maken door in te tekenen op subsidie-aanvragen.

 • Je bent het uithangbord voor de organisatie en komt zo ook naar buiten (bij de eigen activiteiten, bij vertegenwoordigingen in ons netwerk...). Je werkt zo mee aan onze zichtbaarheid en partnerschappen.

 • Als voorzitter heb je bovendien een belangrijke rol binnen het informele netwerk van Act4Change. Je bent een aanspreekpunt voor vrijwilligers: je luistert naar hun opmerkingen, behoeftes en suggesties en neemt deze mee in het organisatiebeleid.

 • Je engageert je minstens voor twee jaar, tot de AV in 2023

Wie ben jij?

 • Onze missie, visie en waarden geven je energie.

 • Je krijgt het warm van strategische en effectieve vergaderingen met een groep gelijkgezinden .

 • Je kunt goed luisteren. Je kunt beroepskrachten en vrijwilligers motiveren.

 • Je wilt meewerken aan de uitbouw van Act4Change en het actiegerichte leertraject Project RAVE, momenteel ons voornaamste project.

 • Je bent bereid om gedurende de periode van je voorzitterschap geen politiek mandaat op te nemen.

 • Je bent maximum 33 jaar bij de start van een mandaat.

Wat bieden wij jou?

 • Je wordt lid van een fijne gemotiveerde groep duurzaamheid-minded jongeren bij wie je terecht kan voor raad en daad, een vegan hapje of een warme informele babbel

 • Een engagement met verantwoordelijkheid, waarin je de nodige sleutelcompetenties verwerft voor je verdere leven en loopbaan.

 • De ruimte om zelf verantwoordelijkheid te nemen en je eigen rol en de organisatie mee te definiëren.

 • Ondersteuning door onze beroepskrachten en een team ongelooflijk enthousiaste vrijwilligers.

 • De mogelijkheid om interessante trainingen te volgen, bijvoorbeeld via de trainingen van onze partner Ulex rond leiderschapsvorming.

 • Deze post is onbezoldigd. Wel krijg je een onkostenvergoeding voor je verplaatsingskosten. Daarnaast is de vzw verzekerd voor bestuurdersaansprakelijkheid


Interesse?

Heb je bijkomende vragen, stuur dan een mail naar jonathan@act4change.be

Wil je jezelf kandidaat stellen? Stuur dan een e-mail naar jonathan@act4change.be waarin je jezelf kort voorstelt en je motivatie voor deze functie toelicht. We nemen dan contact met je op.

De voorzitter wordt rechtstreeks door onze leden verkozen op de Algemene Vergadering op 28 juni 2021.
82 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Act4Change zoekt versterking!

3 vacatures: educatief medewerker, community manager en communicatie manager Over Act4Change Act4Change brengt al meer dan 10 jaar ondernemers, facilitatoren en toekomstige veranderaars… samen om die

Comments


bottom of page