top of page

Masterclass Klimaat en Veerkracht: inschrijvingen geopend!

Bijgewerkt op: 23 feb. 2022


De nieuwe datum voor onze masterclass Klimaat en Veerkracht is geprikt! Zaterdag 19 maart komen we samen in 't Hof BySONder, een nieuwe, duurzame hotspot in Mechelen, om in groep stil te staan bij onze persoonlijke relatie tot het klimaatverhaal


Hoe ziet het programma eruit?


Sessie 1 INTRO: een brede inleiding door specialiste ecopsychologie Caroline Van Damme. Zij maakt je in een uur wegwijs in thema's als natuurlijke hechtingstheorie, klimaatangst en klimaatvluchtgedrag. Ze geeft ons ook alvast enkele concrete handvaten om door die wirwar van emoties te gaan en tot veerkrachtige acties te komen.


Sessie 2 HART: we maken verbinding met onszelf en onze emoties wanneer het gaat over klimaat. Zo leggen we de basis om keuzes te maken die het best bij ons passen. De inspiratiebron voor deze sessie? Het werk dat weer verbindt, van Johanna Macy.

Sessie 3 HOOFD: welke actie wil ik zelf ondernemen, om mijn veerkracht te versterken in een wereld die het hoofd moet bieden aan de uitdagingen van het veranderende klimaat? We designen ze tijdens deze sessie.

Sessie 4 HANDEN: we steken letterlijk de handen uit de mouwen. Acties voor een hogere veerkracht en een beter klimaat, daar wacht je niet mee tot volgend jaar. De tijd om te veranderen, is nu.

Slot AFTERGLOW: we zitten een laatste keer samen om te reflecteren, uit te wisselen en de geleerde lessen mee naar huis te nemen.


Wat mag je nog verwachten? Een hele dag lokaal, duurzaam, plantaardig eten door Hanne en Jelmer. Een klimaatapotheek en live action drawing. Maar vooral: een uitgebreide gelegenheid om kennis te maken en uit te wisselen met jongeren, die dezelfde zorgen delen over de toekomst van de planeet.


Ben je er graag bij? Heel welkom! Schrijf je snel in via deze link, want de plaatsen zijn beperkt.

121 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Act4Change zoekt versterking!

3 vacatures: educatief medewerker, community manager en communicatie manager Over Act4Change Act4Change brengt al meer dan 10 jaar ondernemers, facilitatoren en toekomstige veranderaars… samen om die

コメント


bottom of page