top of page

Stories4Change #2 Naomi Queekers

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

Het jaar 2020 loopt stilaan op haar einde. Een opmerkelijk jaar, waarin veel veranderde in onze leefwereld. Soms ten goede, soms ten minder goede.


Maar zoals na elke storm uiteindelijk de lucht opklaart, de vogels weer beginnen zingen, alles wat verwaaide weer op de juiste plaats kan gaan liggen en alles wat in stukjes brak weer aan elkaar kan gelijmd worden à la Kintsugi, zo belooft ook 2021 heel wat moois.


Neem nu Naomi Queekers. In 2021 zullen zij en haar team achter Sustainable Stories hun eerste kinderboekje uitbrengen. Het thema van het verhaal? Dat is nog even geheim, maar het zal sowieso draaien om een van de 17 SDG's. Je weet wel, die 17 duurzaamheidsdoelstellingen die de VN wil realiseren tegen 2030 om de wereld een duurzame plek te maken voor iedereen, in sociaal, economisch en ecologisch opzicht.


Kinderen zijn vaak de motor achter sociale verandering. En hoe beter kinderen raken, in hun hart en hun verbeeldingskracht, dan aan de hand van enkele originele verhalen? Dat is wat Sustainable Stories doet: voor elke SDG maken ze 1 kinderboekje. Daarmee willen ze enerzijds inspireren, anderzijds activeren rond duurzame verandering. Hun eigen verhaal starten ze in Vlaanderen, maar dat stopt daar niet: de ambities reiken naar Wallonië, Nederland en alle andere ons omringende landen.


Naomi's volledige verhaal? Dat vind je in onderstaande filmpje.


Wist je trouwens dat storytelling een van de acht duurzaamheidscompetenties is, waarop Act4Change volop inzet tijdens haar activiteiten? Voor meer achtergrond over de transformatieve kracht van verhalen, raden we je graag deze uitstekende TED-talk aan van danser en schrijver Ish Ait Hamou.


Veel succes, Naomi!
Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page