top of page

35 jonge ondernemers zoeken hulp


Partners, advies, coaches en eerste klanten. Dat is kort gezegd waar 35 jonge ondernemers dringend naar op zoek zijn. Samen vormen ze 5 teams, die deze week deelnemen aan het Circulaire Economie Bootcamp. “Op één week tijd gaan de deelnemers van de problematieken rond Circulaire Economie begrijpen tot het uitdenken van een volwaardige oplossing,” zegt Yolan Gielen van OVAM, organisator van de Bootcamp.

Bootcamp

“Ik ben pas afgestuurd en ambitieus. Ik vind dat het aan onze generatie is om een verschil te maken en ervoor te zorgen dat we de generatie na ons een gezonde planeet bezorgen. Daarom denk ik een bedrijf uit dat single-use packaging overbodig maakt.” Sven Van Aerschot, jonge ondernemer en deelnemer van de Bootcamp.

Hun

  • Carouselle: Wij stellen een onuitputtelijke kleerkast samen. Al wie lid wordt van onze Carouselle kleerkast, kan onbeperkt de laatste fashion finds uitlenen!

  • Fairscan: Wij pakken voedselverlies aan met fairscan: een electronische neus voor versheid. Zo krijg je steeds een beetje korting wanneer je de meest rijpe groenten en fruit koopt.

  • Bag 2 Box: Wij maken een verpakking die online webwinkels kunnen gebruiken en hergebruiken. Zo verminderen we single-use packaging en bespaart de webwinkel geld.

  • Ecocompas: Het Ecocompas is een tool voor low-cost supermarkten die hun producten een duurzaamheidscore geeft. Zo kunnen zij hun duurzaamheid opvolgen en communiceren.

  • Sit-back: De Kringwinkel heeft overstock van meubels. Studenten kopen vaak kotmeubels van slechte kwaliteit. Via Sit-back kunnen zij meubels van de kringwinkel per semester huren.

Hoe jij kan helpen

  • Oplossing testen: Werk je in een context waarin een van deze projecten zouden kunnen worden getest?

  • Expertise: Ben je een expert in innovatieve business modellen of een van de specifieke projectonderwerpen?

  • Kantoorruimte: Heb je kantoorruimte in Leuven, Brussel, Gent of Antwerpen die deze jonge ondernemers voor een paar maanden mogen gebruiken?

  • Coaching: Ben jij een ervaren ondernemer, manager of coach en wil je tijdens de komende maanden de ondernemerteams begeleiden?

  • Wedstrijden en evenementen: Ken je een gelegenheid waar de teams hun projecten in de spotlights kunnen zetten?

CONTACT

Stuur een mailtje naar Yolan Gielen op Yolan@vlaanderen-circulair.be. Hij zal je met het juiste team in contact brengen.


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Act4Change zoekt versterking!

3 vacatures: educatief medewerker, community manager en communicatie manager Over Act4Change Act4Change brengt al meer dan 10 jaar ondernemers, facilitatoren en toekomstige veranderaars… samen om die

bottom of page