top of page

Van mokken naar vrijwilligen bij Act4Change


"Het doet deugd om aansluiting en raakvlakken te vinden binnen een groep van gemotiveerde mensen die steeds openstaan voor nieuwe ideeën en nieuwe personen."

Ik herinner me nog goed mijn eerste Work4Change en tegelijk ook mijn eerste kennismaking met de organisatie Act4Change in zijn geheel. Na reeds lange tijd in mijn persoonlijke leven te zijn beziggeweest met zorgen rond zaken als klimaat en duurzaamheid besloot ik dat het tijd was om mijn handen uit de mouwen te steken: ik wou graag aan de slag als vrijwilliger rond concrete en tastbare initiatieven om zo mijn eigen steentje bij te dragen aan een betere wereld.

Met toch wel enigszins knikkende knieën begaf ik me richting het lokaal in Brussel waar de Work4Change in maart plaatsvond. Na enkele leuke kennismakingsspelletjes om het ijs te breken, kon ik er al meteen invliegen! Ik kreeg de kans om aan te sluiten bij verschillende initiatieven binnen Act4Change: zo kon ik kennismaken met de wereld van circulaire economie door mee te denken over het concept van Act4Change’s Circular School en werd ik meteen ook uitgenodigd om eens een kijkje te nemen bij de Community Unit voor Generation T die activiteiten organiseert voor een netwerk van jonge change makers in samenwerking met The Shift.

Uiteraard kon een introductie tot Act4Change als organisatie evenmin ontbreken. Doorheen de namiddag was er ook meermaals tijd voor ontspanning in de vorm van spelletjes en een gezellige babbel. Eén van de hoogtepunten van de dag was de lekkere spaghetti tijdens het avondeten achteraf!

Hoewel het altijd spannend is om de eerste keer aan te sluiten bij een nieuwe organisatie, heb ik geen enkel ogenblik spijt gehad. Integendeel! Naast alle interessante en boeiende initiatieven waaraan ik kon meewerken tijdens de Work4Change (en bij Act4Change in het algemeen ook nadien), is de grootste meerwaarde voor mezelf het groepsgevoel dat binnen de organisatie en tijdens al zijn activiteiten overheerst. Het doet deugd om aansluiting en raakvlakken te vinden binnen een groep van gemotiveerde mensen die steeds openstaan voor nieuwe ideeën en nieuwe personen. Ik zou dus zeggen: niet langer twijfelen en gewoon langskomen op de volgende Work4Change!


107 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page