top of page

Een vliegende start met Change Makers 2020

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021

30 ondernemende Change Makers, 5 enthousiaste Act4Changers, 1 veelbelovend jaar: dat was de formule waar we enkele weken terug mee aan de slag gingen. Change Makers 2020 is een gloednieuw project (voorheen Generation T) van duurzaamheidsnetwerk The Shift in samenwerking met Act4Change. In maart werd een diverse groep van 30 transitie-pioniers geselecteerd. Deze Change Makers werken rond vijf thema’s: biodiversiteit, klimaat en energie, diversiteit en inclusie, het herdefiniëren van waarde en het transversale domein. Gedurende 1 jaar worden ze uitgedaagd om ervaringen en inspiratie uit te wisselen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en innovatief samen te werken. Concreet vertaalt zich dit in een lerend netwerk, workshops, uitwisselmomenten, een CEO challenge en multi-stakeholder projecten. Ontmoet de Change Makers in dit filmpje:

Jonge doeners ondersteunen in de transitie naar een duurzamere wereld? Dat klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. Act4Change verzorgt daarom de maandelijkse workshops waar de Change Makers actief aan deelnemen. Zo voorzien we minstens vier gefaciliteerde bijeenkomsten van het lerend netwerk en vier pitching workshops. Verschillende sleutelcompetenties zoals systeemdenken, creativiteit en kritische reflectie komen daarbij aan bod. Terwijl ik dit schrijf ligt het eerste kennismoment al enkele weken achter ons, en zijn de voorbereidingen voor de eerste bijeenkomst van het lerend netwerk in volle gang. Even terugblikken:

We lieten de lockdown niet aan ons hart komen en organiseerden een online startmoment op 29 april. Vrijwel alle Change Makers Zoomden in. Na een introductie van het project konden de Change Makers kennismaken in Franstalige en Nederlandstalige groepjes. In een tweede ronde werden de taalgrenzen opengegooid en kregen Change Makers die rond hetzelfde thema werken drie dieptevragen voorgeschoteld. De conversatie vloeide vlot in beide talen. Voor we het wisten, was het al tijd voor een korte terugkoppeling, het aftoetsen van de verwachtingen en een concluderend woordje. Met tal van kansen tot uitwisseling en samenwerking, en 8 activiteiten in het vooruitzicht Zoomde iedereen tevreden uit. We kijken er alvast naar uit om de Change Makers terug te zien in de bijeenkomst van het Lerend Netwerk op 28 mei!


96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page