top of page
  • Yannick

Ulex-inspiratie tijdens de lockdown (II)

Bijgewerkt op: 21 jul. 2021


Roots of Reslicience

 

Begin oktober heb ik – dankzij A4C – genoten van de Ulex training ‘Roots of Resilience’. Naast natuurconnectie en meditatie was ‘Het Werk dat weer Verbindt’ van Joanna Macy er één van de verhaallijnen. Een centraal element bij het ‘het Werk dat weer Verbindt’ is contact maken met de pijn die we ervaren wanneer we de planetaire chaos aanschouwen.

“Zoals in alle organismen heeft pijn een doel: het is een waarschuwingssignaal, bedoeld om herstelacties op te roepen. Het probleem is daarom niet onze pijn om de wereld, maar de onderdrukking ervan. Door de pijn te willen ontwijken of sussen, raken we het spoor bijster – of in systeemtermen: we blokkeren de feedback en verhinderen daardoor doeltreffende reacties.”

- Joanna Mac

Ik neem mijn eigen pijn om de wereld (wanhoop, verdriet, angst,…) geregeld onder de loep. Daarbij komt volgende spreuk steeds van pas: ”Tranen zijn als kaka, allemaal prima als het in je lijf zit, maar vroeg of laat moet het er echt wel uit.” Dat mannen niet mogen wenen vind ik dan ook een schadelijke illusie. Eat the patriarchy!

Bij Extinction Rebellion gingen we reeds aan de slag met de rituelen en methodieken van Joanna Macy. Door Covid-19 zijn deze bijeenkomsten opgeschort. Thuis herlees ik vaak een tekst genaamd ‘Shambala warrior mind training verses’. Ik leerde de tekst kennen op Ulex en hij helpt me moed te vinden wanneer ik zelf een dipje heb. Ik deel hem graag met jullie. Ik hoop dat hij jullie veerkracht kan vergroten om climate collapse tegemoet te treden en de story of separation te overstijgen!

Deelname aan de Ulex training werd mogelijk gemaakt door Erasmus+ financiering.


73 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page